Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek 2021. február 11-én magánlátogatást tett a Budakeszi Evangélikus Egyházközség már kész, de még fel nem szentelt templománál. Templomunk Fabiny Tamás püspök javaslata alapján a 20-21. századi keresztyén vértanúk emlékét őrzi. A Benczúr László, gyülekezetünk felügyelője által tervezett épület tetejét 6 oszlop tartja. Ezeken olvashatók a mártírok nevei, a Zsidókhoz írt levél szavai szerint: „a bizonyságtévők ekkora fellege vesz körül.” Az oszlopok egy-egy régiót jelképeznek, mindegyiken 12 név szerepel: Lukács írja le a 72 tanítvány kiküldését, és zárja azzal a jézusi mondattal: ”annak örüljetek, hogy nevetek fel van írva a mennyben.”


A nevek kiválasztásának szempontjait és a hitvallók rövid pályáját Lackner Pál püspök ismertette. A találkozáson gyülekeztünk lelkésze, Lacknerné Puskás Sára, és Virágh Beáta, az alapítvány kuratóriumának elnöke voltak jelen, a vendéget Depaula Flavio Silvio érseki titkár kísérte.


Erdő Péter tömören 3 szóban foglalta össze véleményét: „Bátor, gondos, harmonikus.” Az első a tervezést, a második a kivitelezést, a harmadik – reméljük, egész gyülekezetünket jellemzi.

Erdő Péter bíboros, budapest-esztergomi érsek magánlátogatása képekben.