ÉRTESÍTÉS A TEMPLOMSZENTELÉSRŐL IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

A Budakeszi Evangélikus Templom építése a Magyar Kormány, a Magyarországi Evangélikus Egyház, a gyülekezet tagjai, valamint a gyülekezetet és céljainkat támogató magánemberek és cégek segítségével megkezdődött. A megépült és már birtokba vett templom nem csupán a gyülekezet céljait szolgálja a pandémia után, hanem az itt megtartható közösségi, kulturális, zenei rendezvényekkel gazdagítja Budakeszi, a Zsámbéki-medence és Budapest környéke életét is.

A fenti összegből 12 millió forintot a budakeszi evangélikus gyülekezet önrészének kifizetésére fordítottunk, valamint hozzájárultunk az orgona, a harang, a hangosítás, a berendezési tárgyak beszerzéséhez, valamint a kertépítés elindításához.

Bár az épület már áll, de még számos kültéri munkafolyamatban van, vagy hátra van, melyhez még további anyagi erőfeszítésekre van szükség. 

Megkezdődött a templom körüli terület rendezése, füvesítése, locsolóhálózat kiépítése, fák és cserjék ültetése.  Terveink között szerepel egy kültéri közösségi tér kialakítása is, mely lehetőséget ad szabadtéri istentiszteletek és kulturális rendezvények megtartására.

A fenntartható működés érdekében napelemek telepítését tervezzük, mellyel lehetővé válik az épület gazdaságos üzemeltetése. Terveink között szerepel a kert karbantartásához szükséges szerszámos házikó és egy komposztáló megépítése is. 

Kérjük, hogy lehetősége szerint támogassa a  Budakeszi Evangélikus Templom felépítését, az épület és környezetének fenntartható kialakítását!

Az alábbi módokon van erre lehetősége:

* Imádsággal

* Az Alapítvány számlájára történő banki átutalással

* Téglajegy vásárlásával a Gyülekezetben (Megkeresés esetén házhoz visszük.)

*  Csekken történő befizetéssel

*  Emlékérmék megvásárlásával (Részletekért kattintson ide)

*  Egyszeri vagy rendszeres adományozás bankkártyával a Pay Pal biztonságos rendszerén keresztül. Kattintson a az alábbi gombra!

Budakeszi Evangélikus Templomért Alapítvány
Bank: OTP BANK Budakeszi
Bankszámla: 11742348-21454033
Adószáma: 18912470-1-13
IBAN bankszámlaszám: HU45117423482145403300000000
SWIFT kód OTPVHUHB

Támogatását hálásan köszöni a Budakeszi Evangélikus Egyházközség és a Budakeszi Evangélikus Templomért Alapítvány.

Adója 1%+1%-os felajánlásának lehetőségéről ide kattintva bővebb információt olvashat.

Megvásárolható, rendelhető téglajegyek:

A legfontosabb információk a gyülekezetről és templomépítési terveiről az alábbi felvételen megtekinthetők. A felvétel 2019. október 14.-én készült a Bonum Tv stúdiójában.