Immár több éves hagyománya van közösségünk életében a Balatonszárszón eltöltött, testi-lelki felüdülést nyújtó tavaszi gyülekezeti hétvégének. Ebben az évben a témánk is kifejezetten erre irányult.

„A mozgás lelkisége” címmel Gáncs Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület nyugalmazott püspöke fordította a jelen levők figyelmét testi és lelki egészségünk egyensúlyának fontosságára.

Az elhangzottakat gyakorlattá is tettük, hiszen reggel és este áhítatokon, csendsétán mélyülhettünk el, de ízelítőt kaptunk abból is, hogyan mozgatja meg minden tagunkat a Nordic Walking. Isten áldásaként éltük meg, hogy a kellemes tavaszi időben volt alkalmunk vízparti sétára, kerékpározásra, sok kötetlen beszélgetésre, ami által évről-évre jobban ismerhetjük egymást, erősödik az összetartozás érzése. Az sem mellékes, hogy a hatvanegy fős csapat minden korosztályt magában foglalt, s végig a nemzedékek jó összhangja volt jellemző.

Külön örömöt jelentett, hogy gyülekezetünk legfiatalabb tagja, Marina, ebben a családias légkörben részesült a keresztség áldásában. Végül pedig az úrvacsora közösség, valamint egy finom ebéd útravalójával indulhattunk hazafelé.

Lacknerné Puskás Sára

Balatonszárszó 2019. április

kép 2 / 43