Alapítványunk első ízben jelent meg a város nyilvánossága előtt 2018. december 1-én a Jég és Fény Fesztiválon való részvétellel. Plakátok, és egy remek legoból készült makett segítségével mutattuk be az arra járóknak templomunk látványterveit.

Elsődleges célunk az volt, hogy hírül adjuk: az alapkőletétel óta eltelt egy évben nem állt meg a folyamat. Komoly tervező munka folyik, gyülekezetünk pedig a közösséget megelevenítő, felelősségvállalásra sarkalló lehetőségként éli meg ezt az időszakot. 

A Fesztiválon örömünkre szolgált, hogy többen érdeklődtek terveink felől, kifejezték az ügy iránti rokonszenvüket. Voltak, akik téglajegyek vásárlásával is támogatták az építkezést.  Standunkon apró kedvességeket is elhelyeztünk: az arra járókat Luther rózsás keksszel és szaloncukorral, lelki táplálék gyanánt pedig adventi és karácsonyi énekek gyűjteményével, valamint igés könyvjelzőkkel kínáltuk.

Külön szeretném felhívni a figyelmet Beliczay Zsófia iparművész munkáira, aki általa készített bronz érmeket ajánlott fel, hogy azokat a templomépítés javára értékesítsük. Az érmék ide kattintva tekinthetők meg.

Szeretnénk, ha a készülő ház az imádságban megfogalmazottakon kívül Városunk büszkesége, az egymás felé való nyitottság megélésének színtere is lehetne.

Lacknerné Puskás Sára